Bejelentés


Olivér MERT MINDEN GYERMEK CSODÁS!!!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Lilypie Second Birthday tickers

Az oldal létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy segíteni tudjak a hasonló helyzetben lévő gyerekeknek és szüleiknek. A saját tapasztalatom, hogy nagyon kevés olyan fórum van ahol a sérült gyerekek szülei érdembeni segítséget kaphatnak. Ezért gondoltam leírom a mi történetünket és a napjainkat, lehet, hogy ez másoknak segítséget és erőt ad!

Pénzes Xénia vagyok, kisfiam, Olivér 2010.09.05-én született Kecskeméten, 36+6 napra oxigénhiánnyal, 1-es Apgar értékkel, 48 cm-rel és 2600 grammal. Sajnos a köldökzsinór háromszor volt a nyakán, ez okozta a gondokat. A születését követően négyszer élesztették újra az első 24 órában. Azt el sem tudom mondani, hogy mennyien imádkoztak és imádkoznak a mai napig ezért a gyerekért, de mindenkinek nagyon köszönjük ezúton is!

 

Ezt követően szépen lassan javulni látszott az állapota, majd 15 napos korában átkerültünk Debrecenbe, ugyanis a sok élesztés miatt agyvérzést kapott és a vérömleny a fejecskéjében elzárta az agyvíz útját, ezért Hydrocefalus, vagyis vízfejűség alakult ki nála. Három hét várakozás és erősödés után sajnos meg kellett műteni, ugyanis a vérömleny felszívódott szépen de nem akart beindulni az agyvíz elvezetés.

Ezért 2010.10.12-én kapott egy állandó shuntöt, ami egy kis mágneses szelep, amit beültettek a buksijába és a hasnyálkahártyába, összekötésben egy csővel a bőre alatt. A fejecskéjében, ha sok a nyomás, akkor kinyit a szelep és a csövön keresztül levezetődik a hasnyálkahártyára, onnan pedig szépen a vizelettel távozik.

2010.10.20-án hazajöttünk, küzdöttünk a hasfájással, 1-2 hetente jártunk vissza Debrecenbe, majd szépen kezdett alakulni minden. Novemberben elkezdtünk Dévény tornázni, ugyanis a sok kórházban fekvésnek meglett az eredménye, néhol túl gyenge (nyak) máshol túl feszes (lábak, hát) az izomzata.

Január óta járunk korai fejlesztőbe is heti egyszer. Aztán decemberben nagyon rosszul alakult a helyzet, nem evett, nem aludt, totál kivolt a gyerek, amikor visszamentünk Debrecenbe és kiderült, hogy túlvezet a shunt, összes is csúszott kicsit a buksija a drágámnak. Ekkor állítottak rajta és aztán egészen jó lett. Majd januárban ismét állítottak rajta és azóta minden oké volt. Közben januárban epilepszia gyanús lett a gyerek, amit EEG vizsgálattal igazoltak, szóval arra szednie kell a gyógyszereket. 2011.05.05-én volt 8 hónapos (korrigáltan 7) 6500 gr és 66 cm, szép nagyfiú :) Legutóbb mikor voltunk Debrecenben, az EEG alapján maradnak a mostani gyógyszerei, mert javult az EEG eredménye, meg voltunk dicsérve a tornáztatás miatt, ugyanis önmagához képest nagyon ügyesen csinálta a feladatokat. Az átlag gyerekekhez képest kb. 2-3 hónappal van lemaradva a mozgásfejlődése. A mentális fejlődése most még nem igazán mérhető, majd csak később derül ki.

Aki ismer engem, bennünket tudja, hogy imádjuk ezt a kis gyermeket és bearanyozza az életünket! Az viszont sokszor elkeserít, hogy egészséges és tündéri gyerekek szülei, anyukái sokszor annyira magától értetődőnek veszik a gyereküket. Pedig nem az! Egy gyermek szülőjének lenni kiváltság és nem jog! Nagyon hálás vagyok, hogy Olivér anyukája lehetek, köszönöm!

Időközben Olivér betöltötte az 1. életévét :)

Továbbra is járunk Dévény-tornázni, koraifejlesztőbe, ahol mostmár heti 2 órája van ( 1 zeneterápia + 1 korai ). Kb 3 hete járunk talpmasszázsra is. Itthon továbbra is gyűrjük a mozgásos, látásfejlesztő és egyéb feladatokat.  Minden napra jut valami kis újdonság amit már csinál ez a gyerek :) A mozgása még mindig  jelentősen lemaradott, de ezt kárpótolja az éles eszével, a jókedvvével, huncutságával !Üzenetküldés
Remélem tudok segíteni a hasonló cipőben járóknak. Ha bármi kérdésed van, vagy véleményed, akkor azt itt leírhatod.

E-mail címed:
Szöveg:


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Beti [ 2012-09-22 15:26 ]

Kedves Anya társ!

Egy kétéves kisfiú anyukája vagyok.
Megragadott, amit írtál,
"egészséges és tündéri gyerekek szülei, anyukái sokszor annyira magától értetődőnek veszik a gyereküket. Pedig nem az! "

De mennyire igazad van! Azt gondolom, minden gyermek Isten ajándéka!
A szeretet a legfontosabb, amivel ti is, láthatóan elhalmozzátok.
Hogy az imádságnak nagy ereje van, mi is megtapasztalhattuk, amikor kisfiunk éppen féléves volt, s 3 hetes kórházi tartózkodás után fellélegezhettünk, hogy, velünk marad :-)
Boldogan ölelem én is sokszor magamhoz, és adok hálát, hogy velünk lehet. Ajándék ez, de mekkora!

Isten áldja egész családotokat, és adjon sok örömet, erőt!

TimiDána [ 2011-06-30 14:08 ]

Minden elismerésem!!!! Nagyon jó egészséget kívánok Oli babának és reméljük idővel behozza a lemaradást :)
Gratula az oldalhoz!!!Inci [ 2011-06-21 14:02 ]

Gratulálok Olihoz és az oldalhoz is!
A Hoxás klubból találtam ide, csak oda ritkán írok. Anna lányom is korababa (34 hét), de szerencsére makk egészséges.
Jó egészséget kívánok Nektek!
Hírek
Segítség:

A felajánlások a következő bankszámlra küldhetők: Pénzes Xénia, Lakiteleki Takarékszövetkezet, 52000018-15065294 IBAN: HU60 5200 0018 1506 5294 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB Megjegyzés:Olivér fejlesztése Elérhetőségünk: 6065,Lakitelek, Ifjúság útja 4. +3630/6879-750 penzesx@freemail.hu Előre is hálásan köszönünk minden segítséget!

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!